Tijden veranderen…….de naam van mijn praktijk daarom nu ook.

Vanaf mijn 19e ben ik constant professioneel in ontwikkeling geweest en tot mijn grote genoegen boeit mijn vak me nog steeds in hoge mate. Want geen mens is hetzelfde en daarmee vraagt ieder probleem in een levenssituatie om een individuele aanpak. Dat vraagt geduld, kennis en liefdevolle aandacht.

Maar in onze maatschappij moet alles ogenschijnlijk steeds sneller en efficiënter, waardoor er voortdurend gewerkt moet worden volgens protocollen. Dat is zo in allerlei gezondheids- instellingen, maar ook in zelfstandige praktijken. Om vergoedingen van verzekeringen te kunnen krijgen, stellen beroepsverenigingen en koepelorganisaties lijsten met eisen op waar je aan moet voldoen. Deze lijsten worden langer en langer en de tijd die je kwijt bent om aan te tonen, dat je alles volgens de regels doet, wordt meer en meer…..

Ik heb mij hier 43 jaar lang met veel energie voor ingezet. Duizenden uren scholing gevolgd, aan intervisies en supervisies deelgenomen, bewijzen hiervan gekregen en aangeleverd, met o.a. als gevolg, dat ik in 2008 trots de erkenning kreeg van de Nederlandse Europese Associatie voor Psychotherapie met als specialisatie Lichaamsgerichte Psychotherapie.

De afgelopen jaren voelde ik toenemend dat het moeten voldoen aan een overmacht van regels me ging tegenstaan. En eind 2017 heb ik de knoop doorgehakt! Ik heb mijn lidmaatschappen van koepels en beroepsverenigingen opgezegd om mezelf te ontlasten van eindeloze verplichtingen. Nadeel voor u: geen vergoedingen meer van verzekeringen. Voor mij is het grote voordeel dat ik mijn energie nog alleen ga inzetten voor datgene, waar ik me graag mee bezig houd. Namelijk werken met mensen, die graag willen werken aan zichzelf, aan hun persoonlijke proces. Om ingeslopen destructieve patronen te onderzoeken en te leren herkennen, ofwel individueel of binnen een relatie. Dat kan een werkrelatie zijn, een liefdesrelatie of vriendschapsrelatie. Overal komen we onszelf tegen. En het vraagt alle energie om hieraan te werken, want net zoals onze auto’s, fietsen en treinen, kunnen we alleen ‘gesmeerd’ door het leven gaan met goed ‘onderhoud’.

Ik was erg blij met de reacties van mijn lopende cliënten, waaronder de volgende:
“Nora, bedankt voor je brief, wel of geen lid van de beroepsvereniging, je blijft voor ons een fantastisch goede therapeut.”

In verband met de veranderde situatie zal de naam van mijn Praktijk voor Lichaamsgerichte Psychotherapie voortaan luiden:

Praktijk voor Lichaamsgerichte Life- en Relatie Coaching

En ik blijf mijn vaardigheden voor u graag op dezelfde manier inzetten!

Nora Levits

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *